mijn afbeelding

dutch     english

Werkwijze

De doelen van een softwareprogramma zijn effici├źnter werken en meer mogelijk maken. De redenen om over een databaseprogramma na te gaan denken kunnen zijn:
  • Vaak dezelfde handelingen moeten verrichten
  • Veel excel files met inconsistente gegevens
  • Geen overzicht van de beschikbare gegevens
  • Niet benutten van de mogelijkheden van de beschikbare gegevens
  • Beheer en inzicht in de gegevens afhankelijk van 1 persoon
Vaak is er niet voldoende tijd en ervaring om in detail te formuleren wat een databaseprogramma allemaal moet kunnen. Mijn aanpak is hier sterk op gericht. In een eerste vrijblijvend gesprek krijg ik in grote lijnen inzicht in de beschikbare gegevens en de wensen wat er met die gegevens gedaan moet kunnen worden. Aan de hand hiervan maak ik een schema van de gegevensstructuur en bedenk ik een opzet voor een databaseprogramma. Door terugkoppeling kunnen hierop aanpassingen gemaakt worden. Bij dit voorstel wordt ook een offerte gemaakt voor het ontwikkelen van het databaseprogramma. Een eerste versie van het programma komt altijd heel snel beschikbaar. Ik vind het daarbij belangrijk dat de voordelen snel tot uiting komen. De inzichten verkregen door het gebruik van het programma kunnen teruggekoppeld worden voor verdere ontwikkeling. Gaandeweg wordt het programma zo afgestemd op de behoeften en zal het geen overbodige ballast bevatten.

Service

Door middel van een licentiecontract zorg ik voor continuïteit van de software. Na het ontwikkelproces blijft het daarom ook later mogelijk om aanpassingen aan de software te laten doen zonder extra kosten.